Subscribe to RSS Feed

Solceller på taket – ett miljömedvetet val

Nov 15th, 2013 by charlie

Idag har varit en sådan dag som känns dubbelt så lång som en vanlig dag. Jag klev upp redan klockan 05.00 för att jobba extra som paketerare åt ett livsmedelsföretag. Skiften börjar så tidigt så maten ska kunna vara på plats i butikerna då de öppnar. Kan erkänna att jag inte sken som en sol då jag släpade mig till jobbet, men när jag väl var där så var arbetskompisarna väldigt roliga och det gjorde det hela mycket trevligare.

Då jag kom hem på kvällen så hade jag och pappa en lång diskussion om vad vi trodde var framtiden för energi- och värmeproduktion. Pappa trodde att solceller på taket både kan ersätta all annan energiproduktion och är det miljövänligaste alternativet vi har. Jag håller med honom till viss del om att det är väldigt effektivt och bra för miljön, men tyvärr insåg inte min pappa att där tekniken står idag är det vanligare att använda det som en komplettering än som oberoende energikälla. Vill ni veta mer om användningen av förnybara källor i Sverige finns en bra artikel här.

Till slut så verkade han ändå förstå och det hela ledde till något positivt – nämligen att han bestämde sig att själv för att investera i solceller på taket från Viessmann. Måste säga att jag är väldigt stolt över honom för att han faktiskt inte bara pratade om att vi borde hjälpa miljön, utan faktiskt även agerade.

 

Leave a Reply

Recent Comments

Links