Subscribe to RSS Feed

Ska jag bli redovisningskonsult?

Oct 29th, 2013 by charlie

Vid sidan om allt mitt jobbande och sparande så pluggar jag som ni vet ekonomi. Det är något som alltid intresserat mig, men jag vet fortfarande inte riktigt exakt vad jag vill jobba med. Ekonomi är ju väldigt brett, samt är något som är användbart i sig i en mängd av olika typer av jobb. Det senaste året har jag dock läst en hel del kurser i redovisning och bokföring, och har verkligen tyckt att det varit roligt. Relaterat till det så hittade jag idag en sida om hur det är att jobba som auktoriserad redovisningskonsult. Ni kan läsa om det här.

Det står att det är både varierande och att man har nära kontakt med kunder. Det låter ju verkligen som något som skulle passa mig bra. Ibland kan många jobb relaterade till ekonomi bli lite väl mycket pappersarbete och därför även lite isolerat för min smak. Jag är ganska social och trivs med att jobba med andra människor.

Jag har faktiskt en kompis som jobbar på en redovisningsbyrå i storleken omegaekonomi.se, och hon är väldigt nöjd både med sitt jobb och sin arbetsplats. Jag kanske skulle ta och fråga henne om jag skulle kunna få komma förbi och besöka kontoret en dag för att lära mig mer om yrket?

Leave a Reply

Recent Comments

Links