Subscribe to RSS Feed

Konsten att intervjua väl i en bemanningssituation

Nov 18th, 2013 by charlie

Hej alla mina läsare! Ni kanske inte är så många än eftersom bloggen fortfarande är relativt ny, men jag hoppas att fler ska hitta hit allt eftersom!

Jag kom nyss hem från en intervju hos bemanningsföretaget Bravura. Jag tror det gick väldigt bra. Det är den tredje intervjun jag har haft på kort tid hos bemanningsföretag. Tyvärr gick min intervju förra gången ganska dåligt, men det gjorde mig i alla fall en erfarenhet rikare och hjälpte mig att inse vad jag kunde förbättra till denna gång. Hade jag inte gjort misstagen då, så hade jag antagligen gjort dem nu istället.

Det allra viktigaste jag lärde mig från förra gången var att verkligen förbereda mig. Hittade en väldigt bra artikel här som ger exempel på de vanligaste intervjufrågorna. Jag är nämligen ganska dålig på att formulera mig väl på stående fot. Några av exempelfrågorna kom upp på intervjun och att ha redan uttänkta svar gjorde en enorm skillnad.

Intervjun genomfördes av en väldigt trevlig kille som även bjöd på kaffe. Det enda som skiljer sig från att bli intervjuad av ett bemanningsföretag och ett vanligt företag är att man inte bara har chansen att få en position, utan flera. Mina tidigare anställningar är väldigt olika, så i mitt fall var detta en fördel eftersom jag passade in på flera av deras profiler. I det stora var det en väldigt positiv upplevelse och jag hoppas det leder till något gott!

 

Leave a Reply

Recent Comments

Links